Skip to main content

Øg din indflydelse på arbejdet med disse tre nemme strategier

5 min
Posted: 15 September 2017Updated: 15 September 2017
Topics: Blog
Influence_LG-blog-main-image.jpg
Lelia Gowland, Principal, Gowland, LLC  Hvis du er rejseindkøber, er der gode chancer for, at du også er kvinde. 71% af GBTA’s medlemmer, der arbejder med indkøb, er kvinder. Eftersom mange rejseindkøbere rapporterer til økonomi- og indkøbsafdelinger, er der også en god chance for, at du rapporterer til en mand. Kvinder bestrider nemlig kun 12% af alle CFO-roller i de virksomheder, der udgør S&P500. I modsætning til ingeniør- og teknologibranchen er der masser af kvinder inden for rejsebranchen, bare ikke i den øverste ledelse. Så hvad kan man gøre for at udjævne forskellen? En ændring af branchekulturen og flere forfremmelser af kvinder er godt på lang sigt, men det giver dig ikke ligefrem mere indflydelse her og nu. Derfor giver vi dig her nogle strategier til at øge din indflydelse blandt både ledelsen og de rejsende.
  1. Start med at finde ud af, hvordan du netværker bedst.
At opbygge relationer og møde nye mennesker er essentielt for at øge din indflydelse, men hvis idéen om at smalltalke til endnu en Happy Hour får det til at vende sig i dig, kan du tage det helt roligt. Der er mange måder, hvorpå du kan netværke, heriblandt gruppeaktiviteter og professionelle foreninger. En kvinde fortalte mig, at hendes virksomhed bruger en masse penge på at fornøje kunder med mandsorienterede aktiviteter. Derfor har hun i stedet valgt at invitere dem i teateret eller med i spa og kalder det spøgefuldt for ”golf”. Netværk på dine præmisser, og saml en gruppe kollegaer med samme fritidsinteresser som dig. Fælles aktiviteter er en rigtig god måde at opbygge relationer på, men I skal huske at snakke om arbejde, mens i underholder jer. Professionelle foreninger som ACTE og GBTA kan give dig muligheder for at diskutere nye tendenser inden for branchen, lære nye færdigheder og lægge strategier for karriereudvikling. Eftersom størstedelen af de ansatte du først støder på i rejsebranchen er kvinder, ser nogle industriveteraner netop professionelle foreninger som nøglen til at udvikle vejen frem for lederstillinger til kvinder. Uanset hvilken netværksstrategi du benytter, skal du huske også at socialisere med mænd. Kvinders personlige og professionelle netværk er tilbøjelige til kun at bestå af andre kvinder. Kvindelige forsamlinger kan uden tvivl give dig en fantastisk professionel support, men hvis du kun netværker med kvinder, får du ikke kontakt til mange af de mennesker, der har størst indflydelse inden for rejsebranchen.
  1. Bliv et bindeled.
Som CEO for ”weeSpring”, Allyson Downey, foreslår, “Vær generøs over for dine relationer.” Hun forklarer det således: ”Når jeg møder et nyt bekendtskab, tænker jeg som noget af det første, om jeg kender nogen, der eventuelt kan hjælpe dem.” Når du fører mennesker sammen, får det dig til at virke betænksom og tilstede, hvilket styrker dit forhold til dem og øger sandsynligheden for, at de måske vil gøre det samme for dig. Mange af mine nærmeste venner og professionelle kontakter stammer fra, hvad jeg vil kalde ”blind vennedates” - du ved, når venner eller kollegaer siger, ”Du skal lige møde den og den.” Det er værd at bemærke, at dette ikke behøver at være mellem personer på samme niveau for at have effekt. For et par år siden drak jeg kaffe med en universitetsstuderende, som foreslog, at jeg mødte hendes professor på grund af vores fælles interesse i kvinders erfaringer fra forhandlingssituationer. Professoren og jeg kom godt ud af det med hinanden, og nu afholder vi regelmæssige Mastermind-sessioner.
  1. Find måder, hvorpå du kan investere i dine allerede eksisterende relationer.
Vi hører tit om de eftertragtede ”mentor-” og ”sponsorroller”, men hvad hvis vi, i stedet for at lede efter vores personlige enhjørninger, anerkender, at vi måske allerede har fundet dem? En mentor er blot en erfaren og betroet rådgiver. En sponsor hjælper dig med at finde muligheder, fremhæver dine præstationer og bruger sin indflydelse til at fremme din karriere. Ingen af disse to roller nødvendiggør den betydelige alder eller succesforskel, vi automatisk forventer. Her er nogle få måder, hvorpå min ven og jeg har påtaget os disse roller for hinanden:
Som mentor: Giv input og rådgivning
  • Tilbyd feedback på præsentationer, rapporter og andre arbejdsrelaterede produkter. Kvinder beder om feedback lige så ofte som mænd, men er mindre tilbøjelige til at modtage det. Skal din ven holde en vigtig præsentation? Foreslå en generalprøve, hvor du kommer med sparring og eventuelt hjælper med at forbedre indholdet.
  • Opret en gruppe til at fastsætte mål designet til at hjælpe hinanden med at udvikle og opnå ambitiøse og professionelle mål. Forestil dig, at hvert medlem af gruppen er lige dele bindeled, cheerleader og ansvarlig ven.
Som sponsor: Promover og opmuntr
  • Nominer hinanden til projekter, jobs og priser. ”Der var bare ikke særlig mange kvalificerede kvindelige ansøgere,” er en forklaring, vi hører alt for ofte. Opmuntr kvinder til søge, og fremhæv dem over for beslutningstagerne.
  • Forstærkning. Når en kvinde kommer med en vigtig pointe på et møde, gentag det, og giv hende ”credit” for det. Dette hjælper med at give hendes idé troværdighed, og forhindrer ”idétyveri”, hvor en mand siger det samme to minutter senere, og alle synes, det er en strålende idé. Et eksempel kunne være: ”Lad os lige vende tilbage til Maries indsigt i ”Traveler Friction.”
  • Husk også at fejre hinandens succeser privat, i nærheden af lederne og på de sociale medier. Eftersom kvinder nogen gange oplever negative konsekvenser ved at prale, kan det hjælpe, hvis det er vennerne, der gør det. (Bestræb dig på også at lære måder, hvorpå du kan promovere dig selv.)
Nu er det på tide at kaste dig ud i det! Disse strategier kan hjælpe dig med at opbygge dit netværk, øge din indflydelse og samtidig også have det sjovt undervejs. (Er du involveret i en professionel forening eller branchegruppe, der fokuserer på kvinder? Hvilke strategier til at øge din indflydelse har fungeret for dig? Fortæl os om det på twitter!)