Skip to main content

Opdatering om elektronikforbud

3 min
Posted: 22 June 2017
Emner: Blog
electronics-ban.jpg
USA’s Department of Homeland Security har bekræftet, at forbuddet mod at medbringe elektroniske genstande i din håndbagage muligvis vil blive udvidet til alle flyrejser til og fra USA. Det nuværende forbud mod bærbare computere og tablets i kabinen har været gældende siden marts for alle flyrejser fra 10 lufthavne, primært i Mellemøsten og Afrika. Et udvidet elektronikforbud vil være særligt problematisk for erhvervsrejsende, og derfor har vi samlet en række tips og oplysninger til at hjælpe dig med at finde rundt i de potentielle ændringer.
Beskyttelse af din bærbare computer i din indtjekkede bagage
Som erhvervsrejsende kan det være en skræmmende tanke at skulle placere sin bærbare computer i sin indtjekkede bagage grundet risikoen for skade og tyveri.  Her er et par punkter, du kan overveje, for at beskytte dine fortrolige data:
 • Sørg for, at du har taget en sikkerhedskopi af de nødvendige data til din rejse på en ekstern enhed som f.eks. et USB-stik, som du bærer på dig.
 • Kontroller, at du har taget en fuld backup af data på din bærbare computer på dit firmas backupsystem eller på en ekstern harddisk.
 • Fjern alle unødvendige data fra din bærbare computer, før du rejser.
 • Udfør en virusscanning forud for og umiddelbart efter din erhvervsrejse.
 • Tjek med dit firmas it-afdeling, om de har en specifik vejledning til dig. Nogle arbejdsgivere vil muligvis opfordre dig til at kryptere din enhed og få den fragtet til din destination eller tilbyde dig en renset enhed til din rejse.
En anden bekymring ved at have sin bærbare computer i sin indtjekkede bagage er den fysiske skade, der kan ske. Her er et par pakketips, der sikrer, at din bærbare computer ligger godt og sikkert under rejsen:
 • Brug et etui til din bærbare computer.
 • Pak den ind i bobleplast.
 • Placer din bærbare computer i midten af kufferten, og læg tøjet rundt om den.
 • Undgå at placere hårde genstande i nærheden af din computer som f.eks. adaptere.
Nye tjenester fra flyselskaberne for at lette besværet
Flyselskaber arbejder også på at manøvrere disse nye regler. Flere mellemøstlige flyselskaber har allerede introduceret tjenester for at lette besværet for de rejsende, og vi kan forvente, at flere flyselskaber følger efter, hvis elektronikforbuddet bliver udvidet.
 • Emirates leverer håndteringstjenester for bærbare computere og tablets på flyrejser til og fra USA samt tilbyder lånetablets til rejsende på første klasse og business class. Emirates håndteringstjenester giver rejsende mulighed for at bruge deres udstyr ved gaten, hvorefter flyselskabets personale pakker enheden omhyggeligt ned i kasser, der er forseglet, indtil de forskellige tablets kan blive genforenede med deres ejere.
 • Etihad tilbyder gratis Wi-Fi og iPads til rejsende, der rejser på første klasse og business class, på flyrejser til USA.
 • Qatar tilbyder gratis bærbare computere, som erhvervsrejsende kan benytte under flyrejsen.
I øjeblikket overvejes alternativer til forbuddet, såsom udvidet screening. Vi fortsætter med at holde dig opdateret så snart, vi har nye oplysninger.
Var denne side nyttig?
0