Skip to main content

Rejseadministration: Derfor er datavisualisering millioner af kroner værd

3 min
Posted: 15 September 2020
Topics: Blog
unleash_data_visualization_blog.jpg
Data er et enormt stærkt redskab ved forhandlingsbordet. Forventningerne til data er gået fra håndtering af nøgletal til komplekse statistikker og analyser. Rejseansvarlige og indkøbere kigger på samlede udgifter, overholdelse af rejsepolitik, foretrukne reservationsplatforme, tabte besparingsmuligheder, forhåndsreservationer og online andel på tværs af samtlige dimensioner. Denne stigende datastrøm byder på nye udfordringer:
  • Hvordan kan du flytte fokus fra mængden af data til forståelse af data?
  • Hvordan identificerer du de områder, hvor der kan være mulighed for at skabe forbedringer af jeres rejseløsning?
  • Hvordan kan du overbevise topledelsen om at investere i dine ideer?
Datavisualisering er et glimrende værktøj til at gribe disse udfordringer an.

Vidste du, at hjernen bearbejder billeder langt hurtigere end tekst?

En undersøgelse fra MIT viser, at et billede kan bearbejdes på så lidt som 13 millisekunder, hvilket er lang mindre tid, end hvad hjernen bruger på at bearbejde tekst. For os, der bruger en stor del af dagen på at bladre gennem tabeller og regneark, kan dette betyde en enorm ændring i hverdagen. Her er et eksempel: Har du nogensinde prøvet at forklare nogen, hvilken slags musik du lytter til og hvornår? Eller har du overhovedet tænkt over det? Du kunne bruge timer på at prøve at forklare, hvorfor du elsker klassisk musik om morgenen, rockmusik om eftermiddagen og elektronisk musik, når du er i byen. Eller du kunne bruge få minutter på at bygge et visuelt ”MusikDNA”, som nemt kan give et overblik over din musiksmag. Det er det, musikplatformen Deezer tilbyder brugere Hvorfor skulle du ikke have adgang til lignende metoder i flere aspekter af dit liv, blandt andet når det gælder din virksomheds rejseløsning? Rejsebureauer har brugt denne metode til at forbedre deres resultater i årevis. Den gode nyhed er, at denne slags teknologi nu er tilgængelig for virksomheder med rejseløsninger. Datavisualisering kan med fordel bruges til administration af erhvervsrejser. En sofistikeret og visuel analyseplatform gør det muligt for alle – både travle rejseansvarlige, indkøbsansvarlige, økonomidirektører eller administrerende direktører – at spare tid og gøre rejsedata mere begribeligt. Travle rejseansvarlige kan snart drage fordel af troværdige prædiktive analyser, som bruger data og oplysninger om tidligere rejsemønstre til at lave prognoser. Uanset om du skal overbevise en overordnet eller topledelsen, kan datavisualisering understøttet af konsoliderede data bruges til at demonstrere, hvad denne strøm af rejsedata fortæller.

Forbedr jeres rejseadministration gennem datavisualisering og prædiktive analyser

Dataanalyser handler i sidste ende om prognoser og forbedringer, uanset om du er en fodboldfan, der prøver at forudsige vinderen af næste VM, eller om du er en dedikeret medarbejder, der er ved at udarbejde budgettet for næste kvartal. Det ved forskningsmatematikere hos forsikrings- og pensionsselskaber - de er eksperter i at forvandle komplekse data til prognoser, der kan bruges til at beregne sandsynligheden for fremtidige begivenheder, og dermed fremsætte fordelagtige præmier for deres virksomheder. Som rejseansvarlige kan du få samme resultater som en forskningsmatematiker uden at bruge flere år på at tage en ph.d. Datavisualisering kan give et omfattende overblik over din rejseløsnings resultater og samlede udgifter. Værktøjet hjælper dig med at få øje på skjulte mønstre, finde nye besparingsmuligheder og få ideer til at øge overholdelse af rejsepolitikken. Når du ser, hvordan ændringer i din rejseløsning kan have direkte effekt på dine resultater, tænker du måske:
  • Hvad hvis jeg nedsætter antallet af dage for forhåndsreservation fra 14 dage til 7?
  • Hvad hvis min online andel for hotelreservationer lå på 85% i stedet for 80%?
  • Hvordan påvirker det mine samlede udgifter og mulige besparelser?
Ved at besvare disse spørgsmål kan du forbedre rejseløsningens investeringsafkast og vise, hvordan erhvervsrejser skaber værdi for din virksomhed {link to career benefit article}. Det er tid til, at udskifte ordsproget ”Et billede siger mere end tusind ord.” Morgendagens rejseransvarlige vil sige: ”Datavisualisering siger mere end tusindvis af tal.”  
Was this content helpful?
0