Skip to main content

Opskalering? Sådan kan erhvervsrejser booste væksten

5 min
Posted: 06 May 2019
Topics: Blog
scaling-up.jpeg

Af Wendy White, vice president of marketing

En kollega fortalte mig for nylig om termen "scaleup". "Du har været en del af opstartsmiljøet," sagde hun. "Hvordan kan det så være, at du ikke kender det ord? Det dukker op overalt i øjeblikket". Jeg tjekkede Twitter, og hun har ret, det optræder overalt – fra lister i medier som Storbritanniens Financial Times til Incs liste over verdens hurtigst voksende virksomheder". Og flere opstartsvirksomheder er i øjeblikket ved at udvikle sig til "scaleup". De har succes med deres forretningsidé og må nu opskalere vigtige funktioner i virksomheden forat understøtte forretningen i det lange løb. 

Hvis jeres virksomhed har ambitionerom at blive større eller øge indtjeningen eller begge dele, bliver I nødt tilat finde de områder i jeres virksomhed – uden for jeres spidskompetencer – hvor I får brug for hjælp udefra til at administrere væksten. Det betyder ikke, at I skal trække bremsen, bare at I har brug for den rette samarbejdspartner med den rigtige kultur og de rette teknologiske løsninger, så I kan følgemed. Rejseløsningen er noget af det første, I bør kigge nærmere på.   

Processens magt 

Hvis du synes, processer komplicerer tingene yderligere, er du ikke den eneste. 

Ledere i hurtigt voksendevirksomheder tænder sjældent på processer, som de synes erdødkedelige. Men når det handler om virksomheder i overhalingsbanen på vejmod vækst, er det afgørende at standardisere processerne. Tag eksempelvis erhvervsrejser. I kan godt håndtere, at nogle få medarbejdere selv foretagerderes reservationer på ad hoc-basis, hvis jeres team kun tællerfem personer. Men hvad så, når I bliver 50 ansatte, eller 500? Har Iikke standardiseret processen (inklusive den rette teknologi og de rette rapporteringsværktøjer), er I godt på vej til at betale for meget for jeresydelser og gøre det besværligt for jeres ansatte, som også kan komme ud forsituationer, hvor sikkerheden er i fare. 

Det er her, samarbejdet bliver vigtigt: Begynd atadministrere jeres rejseløsningfrem for bare at administrere jeres rejsende. Fordelene ved at indgå et samarbejde med en erhvervsrejseudbyder er øget tilfredshed blandt de rejsende, bedre overholdelse af rejsepolitikken, større effektivitet og øgedebesparelser. Hvis I samarbejder med en erhvervsrejseudbyder, der har en platform på tværs af flere kanaler, har I alt samlet på ét sted både for jeresrejsende og jeres ledelse: reservationer, rapportering og sporing – alle de vigtige oplysninger, som har indflydelse på virksomhedens effektivitet. Teams, der tidligere spildte tid på at finde de bedsterejsemuligheder uden at have indsigt i rejsepolitikken, omkostninger ellersikkerhed, får en meget mere effektiv rejseløsning.  

En smart platform til administration af rejsersom Egencias har en integreret rejsepolitik og bruger prædiktiv analyse for attilbyde de erhvervsrejsende de bedste rejsemuligheder. Det sparer brugeren tidog kræfter, når valget skal træffes.  

Hold det enkelt 

Det virker ikke umiddelbart indlysende i forbindelse medvækst, men "nedskalering" er endnu en vigtig parameter. Detbetyder "at gøre noget mindre". Og det er lige præcis, hvad små, mellemstore og hurtigt voksende virksomheder er nødt til at gøre vedadministrationen af deres virksomhedsfunktioner. 

En erhvervsrejseudbyder kan spare en virksomhed tid og penge på mange forskellige måder. De kan:

  • Øge effektiviteten ved at standardisere reservationsoplevelsen. Alle bruger samme platform på samme måde – uanset hvem de er, eller hvor de er.  
  • Forbedre overholdelse af rejsepolitikken ved at integrere jeres rejsepolitik i reservationsplatformen. Det gør reservationsoplevelsen enklere og sparer i sidste ende penge, hvis rejsepolitikken eksempelvis også omfatter dagspriser og prislofter.  
  • Opnå besparelser ved at forsyne jer med vigtige oplysninger og indsigt. Eksempelvis indsamler og viser Egencias platform alle relevante oplysninger om de rejsende på ét sted, hvilket giver de rejseansvarlige den viden, de har brug for, til at implementere omkostningsbevidste ændringer og forbedringer. Er det eksempelvis de samme events, der genererer de største udgifter år efter år? Hvis det er tilfældet, er det så muligt at opnå besparelser gennem bedre planlægning af overnatningssteder og transport? 
  • Finde flere valgmuligheder og lavere priser takket være et stort udvalg af transport- og overnatningsmuligheder. Med tusindvis af hoteller på platformen er 96% af Egencias reservationer billigere end offentliggjorte hotelpriser.  

En perfekt samarbejdspartner 

På Inc 5000's liste over dehurtigst voksende virksomheder i 2018 havde disse indtjent hele 206,2 milliarder USD i løbet af et enkelt år (2017). Det er ret fantastisk. Disse virksomheder er smarte og ved, hvordan de skal bruge for eksempel erhvervsrejser til growth hacking af deres forretning. "Vi sender vores salgspersonale af sted for at arrangere events, tage til middage og møde folkansigt til ansigt. På den måde kan vi optræde, som om vi har en lokaltilstedeværelse i mange amerikanske byer", forklarer Altschuler.

Små, mellemstore og hurtigtvoksende virksomheder er nødt til at skalere deres virksomhedsfunktioner for atholde trit med væksten. Og det betyder, at de nøje skal overveje, hvem de bederom hjælp. Voksende virksomheder er nødt til at samarbejde med eksperter, som både er teknologisk på forkant og har en innovationskultur – og er til atstole på med en eksisterende kundebase med tilfredse kunder. 

Et langvarigt samarbejde med en erhvervsrejseudbyder kræver mere end en flotbrugergrænseflade. Erhvervsrejseudbyderen skal kunne tilbyde den bedsteteknologi, have en stor global rækkevidde og højt til loftet. Den hurtigtvoksende softwarevirksomhed @Splunk sagde det bedre end jeg, da de forklaredevigtigheden af et perfekt samarbejde, når det handler om at planlægge dagen idag og fremtiden. "Der findes muligvis en række nye spændendeaktører, som ikke er skalerbare for os. Vi vælger teknologi ud fra, hvor vi seros selv om fem år," udtaler Joy Anzinger, Senior Global TravelManager. 

Det kræver mere end en fantastisk idé at slå igennem som det nye sort, og jeg er altidspændt på at se, hvilken ny opstartsvirksomhed, lille eller mellemstorvirksomhed, der tager fart. Læs vores whitepaper "Sådan kan growth hacking bruges inden for erhvervsrejser" for at blive klogere på, hvordan smarte, strømlinede erhvervsrejser kan gøre hele forskellen for enmindre virksomhed i vækst.