Skip to main content

Fem Tips Til Bæredygtighed I Jeres Rejseløsning

Fem trin til en bæredygtig erhvervsrejseløsning

5 min
Posted: 15 September 2020
Sustainable-business-travel-practices.jpg

Erhvervsrejser er vigtige i den forstand, at de udvider de rejsendes horisont, hvormed det bliver nemmere at opbygge tillid og gøre forretning. Ved hjælp af erhvervsrejser kan virksomheder bedre servicere deres kunder, opbygge stærke relationer og skabe personlige interaktioner. Erhvervsrejser kan tilføre virksomheden forrygende fordele og give nye forretningsmuligheder.

Erhvervsrejser bidrager dog også negativt til virksomhedens CO₂-aftryk, men efterhånden som flere og flere virksomheder undersøger mulighederne for at reducere deres CO₂-udledning, er det et oplagt fokusområde for ledelsen. Rejseansvarlige undersøger nu, hvordan de kan hjælpe virksomheden og de rejsende med at tage klimabevidste valg i forbindelse med erhvervsrejser. Dette fungerer bedst, når alle – rejseansvarlige, medarbejdere og ledere – har indsigt i de relevante oplysninger om rejser og klimapåvirkning. Hos Egencia har vi taget udfordringen op, og vi gør alt for at hjælpe vores kunder med at udvikle deres virksomhed og samtidig understøtte en mere bæredygtig erhvervsrejseløsning.

Implementering af rejseløsninger med bæredygtig fremtid

Efter at have samarbejdet med flere Egencia-kunder om at finde bæredygtige erhvervsrejseløsninger er vores team bestående af erhvervsrejsekonsulenter kommet frem til tre overordnede metoder, der fører til en mere bæredygtig rejseløsning. Den første er at opstille bæredygtighedsmål med henblik på at vurdere fremskridt. Herefter handler det om at udvikle mere klimavenlige fremgangsmåder og praksisser. Derfra bør jeres mål være at skabe en virksomhedskultur, der gør medarbejderne i stand til at træffe bæredygtige rejsevalg. Vores erfaring siger os, at disse tre trin bliver til fem, når de omsættes til en erhvervsrejseløsning.

  1. Sammensæt jeres interne bæredygtighedsteam

Enhver vellykket strategi har brug for et stærkt projektteam. Sammensæt et kerneudvalg bestående af repræsentanter fra forskellige afdelinger, for eksempel rejse-, indkøbs-, HR-, marketing-, kommunikations- og salgsafdelingerne, som skal stå i spidsen for jeres bæredygtige rejseløsning.

Bæredygtighed er et bredt emne, og for at opnå den største effekt er det vigtigt at sikre sig, at alle i virksomheden arbejder hen mod det samme mål. Planlæg møder, hvor I kan lægge en handlingsplan med kort- og langsigtede mål. Den vigtigste fordel ved at have et kerneteam er, at det på sigt vil bidrage til at skabe en kultur, hvor alle, der er involveret, får ansvarsfølelse.

  1. Vælg jeres mål

Hos Egencia støtter vi otte ud af FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, og vi opfordrer vores kunder til at gøre det samme. Gennemgå de 17 verdensmål, og vælg de mål, der stemmer bedst overens med jeres værdier.

Nogle af målene kan vejlede rejsende i forbindelse med valg, der træffes inden rejsen, og støtte virksomheder med progressive og inkluderende arbejdspolitikker, der blandt andet omhandler ligeløn. Andre kan få rejsende til at udvise en mere klimabevidst adfærd, mens de er på farten, for eksempel ved at fokusere på ansvarligt forbrug, godt helbred og velvære. Endnu andre mål relaterer sig mere til rapportering og kommunikation efter rejsen og kan eksempelvis omhandle kvalitetsuddannelse eller samarbejder, der er nødvendige for at opnå specifikke mål. Ved at have et sæt definerede mål kan I sikre jer, at alle beslutninger og handlinger bliver taget med det formål at opfylde jeres bæredygtighedsmål. Det vil også hjælpe jer med at formidle virksomhedens initiativer internt og eksternt.

Alt fra jeres rejsepolitik og valg af rejsepartnere til kommunikationen med jeres rejsende hjælper jer med at sikre, at I træffer de rigtige valg. Mulighederne for at nå jeres mål er uendelige, da hvert trin i erhvervsrejsen giver jer chancen for at opfylde jeres bæredygtighedsmål.

  1. Nå jeres basislinje, og bliv bedre hver gang

I rejsebranchen er CO₂-udledning en åbenlys målsætning. I har måske allerede forsøgt at måle jeres CO₂-aftryk, men blev slået ud af kompleksiteten ved det. Der er ingen grund til at blive overvældet. Egencia står klar til at hjælpe jer. Vores rejsekonsulenter er dedikerede til at hjælpe kunder med at måle og forstå deres CO₂-aftryk. Af samme grund har vi skabt en visuel oversigt over virksomhedens CO₂-udledning i forbindelse med flyrejser og hotelophold i Egencia Analytics Studio.

I behøver ikke begrænse jer til målsætninger om CO₂-udledning. Når I har sat jeres bæredygtige mål, kan vi hjælpe jer med at finde ud af, hvordan I bedst måler dem for at skabe resultater på hvert område. Der er flere måder, hvorpå I kan demonstrere effekten af jeres indsats, for eksempel gennem reservationsdata, særlige funktioner på reservationsplatformen og rapporteringsoversigter.

  1. Udlign jeres klimapåvirkning

Expedia Group har været CO₂-neutrale siden 2017, og det er vi meget stolte af. Ved at udligne vores CO₂-aftryk erkender vi, at vi påvirker klimaet, og at vi i den forbindelse gør det, der skal til for at kompensere for det. Ved at følge ovenstående tips har I allerede taget et stort skridt mod at mindske jeres klimapåvirkning. CO₂-udligning kan yderligere understøtte jeres indsats for en mere bæredygtig fremtid. Mulighederne for at udligne jeres CO₂-udledning afhænger af den enkelte virksomhed. Sammen kan vi udpege virksomheder, der kan hjælpe jer med at beslutte, hvilke løsninger der er bedst egnede for netop jeres virksomhed. Med den rette information vil I have nemmere ved at beslutte, hvilke projekter der passer bedst til jeres værdier.

  1. Snak sammen for at arbejde sammen

Informer jeres rejsende om virksomhedens tiltag inden for bæredygtighed samt de resultater, I har opnået. Fortæl dem, hvordan jeres foretrukne hoteller, flyselskaber, biludlejningsfirmaer og andre partnere, der samarbejder med Egencia, alle bidrager til den bæredygtige rejsebevægelse. Giv dem mulighed for at følge jeres rejseløsnings retningslinjer for bæredygtige rejser på reservationsplatformen, hvor de ligeledes kan anerkende deres egen indsats. Det er vigtigt at involvere jeres erhvervsrejsende, da det er dem, der skal hjælpe virksomheden med at opbygge og vedligeholde en bæredygtig rejseløsning.

Omsæt bæredygtige valg til handling

Hos Egencia er vi ekstremt positive omkring, hvad de næste par år bringer. Vi ønsker at gøre det muligt for vores kunder og rejsepartnere at skabe et økosystem, hvor de kan træffe klimabevidste rejsevalg. Hver dag arbejder vi på at nå de mål, vores kunder har fortalt os, betyder mest for dem. Er I nysgerrige på, hvordan I kan integrere bæredygtige rejsepolitikker og praksisser i jeres rejseløsning? Så kan I med fordel planlægge et møde med en af vores rejsespecialister.

 

Var denne side nyttig?
0

På udkig efter bedre erhvervsrejseløsninger? Kontakt vores team.