Skip to main content

Sådan kan datavisualisering sætte skub i din karriere

Sæt skub i din karriere med datavisualisering

3 min
Posted: 13 August 2018
super_woman_data_visualization_blog.jpg
Billeder og prædiktive analyser kan synliggøre værdien af jeres rejseløsning for ledelsen

Tænker du nogle gange over, hvordan du kan ændre dine kollegaers syn på dig fra at være en der står for håndtering af jeres erhvervsrejser til at være en person med indflydelse og gennemslagskraft i jeres virksomhed. Et første skridt på vejen kan være at begynde at tænke, fremstå og kommunikere som en leder. Amy Gallo fra Harvard Business Review anbefaler at tage ansvar for projekter og problemstillinger, som ingen andre tager sig af eller kender til, for at vise dit potentiale. Gallo understreger også, at din chefs succes er nøglen til din egen. Gallo citerer Maignan Wilkins, som foreslår følgende: ”Du bliver nødt til at tage vare på din chefs prioriteter. Find ud af, hvilke problemer, din chef står over for, og hjælp vedkommende med at løse dem.” [1]

Hvor kan rejsen føre dig hen?

Erhvervsrejser er et værktøj, som understøtter din virksomhed, men er dog de færreste virksomheders primære formål. Rejseansvarlige har som oftest meget lidt kontakt med vigtige stakeholdere. Er du den eneste i din rolle, har størstedelen af arbejdspladsen måske ingen anelse om, hvad du laver. Hvor mange af dine kolleger går ud fra, at dit job drejer sig om at reservere flyrejser og hoteller eller klage over besværlige reservationsværktøjer? Det er tid til at gøre dem klogere. Rejseansvarlige bliver betalt for at være eksperter i administration af rejseudgifter, men du vil helt sikkert tiltrække ledelsens opmærksomhed ved at tænke ud af boksen. Analyse af erhvervsrejser er en del af dit job – men husk på, at rådata kun fortæller om rejser, som allerede er afsluttet. Datavisualisering og prædiktive analyser kan derimod hjælpe dig med at få indsigt i rejseløsningens nuværende status og tage beslutninger for fremtiden. Tag initiativet, og brug dynamisk datavisualisering til at skabe letforståelige og overbevisende rapporter. Saml al virksomhedens rejsedata i én omfattende præsentation. Ledelsen vil garanteret lytte til dine forslag til virksomhedens rejsepolitik og se dig i et nyt lys.

Hvordan kommer du dertil?

Du bliver nødt til at markere dig som en ekspert i analyse af erhvervsrejser. Måske kræves det kun, at du sender en ugentlig e-mailrapport med et regneark, men topledelsen bemærker sjældent de vigtige budskaber, der gemmer sig i endeløse tabeller. Det har præcis samme effekt som punktopstillinger i en PowerPoint-præsentation. Indholdet er der, men publikum vil være langt mere interesseret i et kort videoklip. Datavisualisering opsummerer det samlede budskab og gør det muligt at identificere mønstre. På den måde er det nemt at spotte vigtige detaljer og forstå forholdet mellem årsag og virkning. Det gør det muligt at inkludere visuelle elementer i dine rapporter og præsentationer, som fremhæver forskellige afdelingers rejsemønstre og deres indflydelse på rejseudgifter. Sådan et storyboard kan give din afdelingschef ideer til, hvordan rejsendes tilfredshed kan øges og virksomhedens udgifter reduceres ved at gennemføre ændringer i rejsepolitikken. Ved at præsentere tallene i et forståeligt billede viser du ikke blot, at du er i stand til at finde besparelsesmuligheder og skræddersyede løsninger til forskellige rejsende, men også dit talent for problemløsning. ”De bedste jobs i USA i øjeblikket har titler som dataforsker, dataingeniør og forretningsanalytiker.” ifølge PwC.  ”Administrerende direktører fortæller os, at de leder efter medarbejdere, der kan løse problemer i tekniske miljøer og skabe sammenhæng mellem deres arbejde og virksomhedens værdier.” siger virksomheden. Inden for rekruttering tales der ofte om overførlige kompetencer. Det er kompetencer som ledelse, kommunikation og tidsadministration, der kan bruges i nye roller uanset området. Vil du give din karriere et skub, så bevis, at du ikke behøver at være dataforsker for at være nyttig. Brug i stedet datavisualisering og prædiktive analyser til at præsentere nytænkende business intelligence, der kan sætte gang i din karriere.

[1]https://hbr.org/2013/05/act-like-a-leader-before-you-a

Var denne side nyttig?
0

På udkig efter bedre erhvervsrejseløsninger? Kontakt vores team.