Skip to main content

Hvordan Ser Fremtiden Ud Inden For Indkøbsløsninger?

Hvordan ser fremtiden ud inden for indkøbsløsninger?

2 min
Posted: 20 April 2021
Strategic Sourcing And The Procurement Process

Indkøbsprocesser har ændret sig, når det kommer til valg af leverandører og prissætning

Indkøbsafdelingens rolle har udviklet sig og omfatter nu også risikostyring, kvalitetssikring, innovation og strategisk udvikling. Det handler ikke længere bare om indkøb, men er nu en strategisk indsats i forhold til valg af leverandører, som indebærer en evaluering af leverandørernes software til indkøb og kontraktstyring.

Indkøbsafdelinger skal kigge på funktionalitet ud over selve indkøbsprocessen. Når det er nødvendigt at identificere så mange funktioner – sammen med workflows og livscyklus – er de værktøjer og teknologier, som indkøbere skal vælge og bruge, nu vigtigere end nogensinde før.

Ifølge en nylig undersøgelse fra WBR Insights investerer de fleste indkøbschefer mindre end 50% af budgettet i fremtidig teknologi som kunstig intelligens, maskinlæring, kontorrobotter, værktøjer til kognitivt indkøb m.m.

60% af ledere siger, at besparelser har størst betydning for dem. Det er en stigning på 39% i forhold til sidste år. Samtidig siger 80% af indkøbschefer, at mellem 26 og 50% af deres nuværende indkøbsprocesser er automatiserede. Det er et relativt lavt tal, hvis ønsket er at strømline workflows og funktionalitet.

Hvordan ser fremtiden ud inden for indkøb, når vi tager alle disse ændringer i betragtning?

For at finde svaret har WBR Insights foretaget en undersøgelse blandt 30 indkøbschefer, hvoraf en tredjedel administrerer udgifter på over 10 milliarder USD.

Download hele rapporten for at få mere at vide om:

  • Hvilke teknologier indkøbsafdelinger investerer i
  • Hvilke aspekter af indkøbsprocessen cheferne helst ser forbedret
  • Hvordan virksomheder kan reducere risikoen for leverandørafbrydelser
  • Hvilken rolle hurtighed vil spille inden for indkøb i fremtiden
  • Hvordan ledelsen kan motiveres til at støtte strategisk valg af leverandører
  • Hvordan tiltag inden for hurtighed og teknologi kan hjælpe jer med at finde de rette indkøbsløsninger

Download rapporten nu, hvis I overvejer, hvordan I kan beskytte jeres forsyningskæde mod forstyrrelser og forberede jer på fremtiden.

Var denne side nyttig?
0

Download rapporten: