Skip to main content

Lokale Rejsepolitikker I En International Rejseløsning

Lokale rejsepolitikker i en global rejseløsning

6 min
Posted: 15 September 2020
business-woman-viewing-map-1.jpg

Af Charlotte Griveaud, Senior Product Marketing Manager

Når du administrerer rejser for en international virksomhed, er der næppe to dage, der er ens. Den ene dag skal salgschefen, Hans, måske reservere togbilletter til hele sit team fra Düsseldorf til Berlin for at holde fællesmøde i afdelingen. En anden dag har Sally, der er direktionssekretær for jeres vicedirektør, måske behov for at flyve to medlemmer af ledelsen fra New York til Buffalo for at besøge en fabrik. Hvordan bestilles disse to rejser? Der er stor sandsynlighed for, at Hans og Sally har forskellige behov med hensyn til lokale rejser og forventninger. Disse små forskelle kan få indflydelse på opbygningen og funktionaliteten i en global rejseløsning.

Lokalt indhold i en global rejseløsning

Talemåden "Tænk globalt, agér lokalt" passer rigtigt godt sammen med administration af en global erhvervsrejseløsning. Jeres medarbejdere bor forskellige steder med unikke kultur- og rejseforskelle. Uanset om de rejser til en nærliggende by eller internationalt, har de forventninger om en strømlinet rejseoplevelse, der passer til nærmiljøet. En rejseløsning, der respekterer lokale forskelligheder og de rejsendes ønsker, medvirker til en positiv erhvervsrejseoplevelse. Det er godt for virksomheden, for hvis de rejsende er tilfredse med deres rejseoplevelse, er det nemmere at sikre en bedre overholdelse af rejsepolitikken.

Derfor er det vigtigt at imødekomme behov for lokalt indhold

Lokalt tilpasset indhold kan hjælpe jer med at sikre, at jeres rejseløsning lever op til de rejsendes særlige behov. Eksempelvis kan to rejser på overfladen synes ens, men de enkelte rejsende har måske meget forskellige forventninger til, hvordan de skal komme fra A til B. I Hans' tilfælde ligger Berlin 564 kilometer væk. Skal han og hans team flyve, eller vil det give mere mening at tage toget? Sallys rejsende skal tilbagelægge omkring den samme afstand fra New York til Buffalo, som Hans' team skal fra Berlin til Düsseldorf. Men fordi Sallys rejsende ikke har lyst til at overnatte i Buffalo, bliver hun nødt til at finde en flyrejse, der gør det muligt for dem at flyve ud og hjem samme dag.

I Hans' tilfælde er det smartere, hvis teamet tager toget til Berlin. Selvom turen tager fire en halv time, kan teammedlemmerne arbejde sammen undervejs. Flyrejsen tager kun en time, men den tid, der går med at komme til og fra lufthavnen, svarer næsten til den tid, de ville have brugt på at køre i tog – og med flyrejsen går de glip af muligheden for at samarbejde undervejs. Selvom det er dyrere at rejse med tog, kan undgåelse af et helt teams produktionstab sagtens retfærdiggøre merprisen.

For Sally vil det være ideelt, hvis hun kan vælge en flyrejse med et lokalt flyselskab, som tilbyder de bedste priser og afrejsetidspunkter for New York til Buffalo. Adgang til gedigne lokale flyafgange betyder, at Sallys rejsende kan være produktive ved hurtigt at komme frem til deres møde og vende tilbage igen samme dag uden at skulle bruge en dag mere på at rejse.

Jeres globale rejseløsning bør give Sally og Hans lokale valgmuligheder. Ved at tilbyde lokale valgmuligheder til jeres rejsebestillere og rejsende kan I optimere jeres udgifter til rejser, mens I samtidigt forbedrer overholdelse af rejsepolitikken og giver alle den bedste rejseoplevelse.

Én platform til alle rejseløsninger, hvor som helst

Vi erkender, at en global rejseløsning ikke er en universalmodel, der passer til alle. Den erkendelse hjalp os med at udvikle en erhvervsrejseplatform, som leverer en global rejseløsning, der understøtter lokale præferencer og normer. En del af dette omfatter funktionelt, relevant indhold, valutaer med mere. Det handler også om kultur.

Små detaljer kan gøre en stor forskel i visse kulturelle sammenhænge. Eksempelvis kan det være en forkert forretningsbeslutning at bruge den samme rejsepolitik for biludlejning i forskellige regioner. I nogle lande kan det give indtryk af, at jeres virksomhed er overdrevent sparsommelig eller ligefrem en fiasko, hvis en leder eller en sælger dukker op til et møde i en økonomiklassebil (for at overholde virksomhedens rejsepolitik).

I andre områder kan det hjælpe de rejsende med at være produktive, hvis der er forståelse for deres forventninger og velbefindende.  En medarbejder, der rejser til London, kan muligvis blive chokeret over, hvor lille et hotelværelse vedkommende får til prisen. Måske føler han eller hun, at det er umuligt at arbejde i et sådant værelse, hvorimod en medarbejder fra Storbritannien måske ikke har disse problemer. Jeres erhvervsrejseløsning skal kunne tilpasses de forventninger, jeres rejsendes har, som påvirker deres produktivitet og virksomhedens resultater.

Kundeservice på det lokale sprog, valutaer og måleenheder.

Det er vigtigt, at I sørger for, at jeres rejsende har adgang til den rigtige reservationstype, men det er også vigtigt, at de får den rette service, uanset om den er lokal eller global. Vi taler de rejsendes sprog – i bogstaveligste forstand.  Vi har kundeservicemedarbejdere i over 66 lande, som taler mere end 30 forskellige sprog. Selvhjælpsfunktionerne i vores app er også flersprogede.

For at gøre det nemmere at reservere viser vores platform og appen priserne i en lang række valutaer. Måleenhederne lokaliseres også. Danske rejsende vil for eksempel gerne have vist afstande i kilometer frem for mil.

Respekt for lokale forskellighede

Lokalt indhold er et andet kritisk punkt i forbindelse med en global rejseløsning, der tager hensyn til lokale forventninger. I sammenligningen mellem Hans og Sally ses tydeligt vigtigheden af at vise muligheder for togrejser for folk, der rejser i Europa. Det regionale flyselskab, som Sally ønsker at reservere hos, er i princippet det samme. Vi giver direkte forbindelser til en række forskellige flyselskaber verden over. Det giver jeres rejsende et valg mellem flyselskaber, selvom de ruter ikke er tilgængelige gennem det globale distributionssystem Sabre (GDS).

Vi påtager os ansvaret for at holde os opdateret med lokalt indhold, så du ikke behøver at bruge tid på det. I Storbritannien forhandlede vi en rabat hos hotelkæden Premier Inn, som mange af vores kunder anser for at være en vigtig brik i billige erhvervsrejser. For rejsende i Sverige gjorde vi processen med at reservere landtransport meget enklere med taxa- og busvalg. Vores kunder i Storbritannien og Frankrig kan gøre biludlejningen hurtigere ved at bruge platformen til at reservere en udlejningsbil, der kan afhentes og leveres et andet sted end hos selve biludlejningsfirmaet.

For rejsende i USA, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Belgien, Holland og Sverige, der bøvler med opsplittede og lokalt fokuserede jernbanenet, har vi udviklet online reservationsværktøjer, som gør udfordringerne ved at skulle reservere hos jernbaneselskaber, der ikke har online reservationssystemer, langt mindre. Vores globale administrationsværktøj til togrejser gør det muligt for jeres rejsende at se udvalgte lokale oplysninger om togrejser, som for eksempel om der kan benyttes et britisk endagsrejsekort.

Et globalt netværk af leverandører understøtter de rejsendes lokale rejser

På lidt over 10 år har vi opbygget et voksende netværk af partnere og leverandører på et globalt og lokalt niveau for at sikre, at alle rejsebehov kan dækkes.  Vores netværk betyder, at vi kan dække over 30.000 byer i 200 lande med valgmuligheder, der er relevante for vores kunder. Med hensyn til hoteller har vi over 2.000 Market Managers, som arbejder på at skaffe jer de bedste erhvervsrejsepriser, uanset om jeres rejsende reserverer hos globale hotelkæder eller lokale boutique-hoteller. 

Værdien af lokalt indhold

Gennem vores samarbejde med en række globale virksomheder har vi oplevet, hvordan en større hensyntagen til lokale behov har ført til bedre overholdelse af rejsepolitikken hos vores kunder. Når jeres erhvervsrejsende har adgang til de mest passende, velkendte og billigste lokale valgmuligheder, når de skal reservere rejser, har de tendens til at vælge disse. Når der implementeres lokale forskelle, giver det ensartethed i reservationerne, uanset hvor de rejsende befinder sig.

Kontakt os, hvis I vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at føje værdifulde lokale løsninger til jeres globale rejseløsning.

Var denne side nyttig?
0

På udkig efter bedre erhvervsrejseløsninger? Kontakt vores team.