Skip to main content

Alternative Muligheder For Bæredygtige Erhvervsrejser

Alternative muligheder for grønne erhvervsrejser

5 min
Posted: 13 April 2021
Train Travelling Through Countryside

Tag klimavenlige valg på erhvervsrejsen

Som CO2-neutral virksomhed går Egencia meget op i at vælge grønt– præcis som vores moderselskab, Expedia Group. Et vigtigt skridt mod at reducere jeres CO2-aftryk, når det kommer til erhvervsrejser, er at kigge på alternative transportmuligheder.

Rejsen fra A til B

I forhold til at komme fra en destination til en anden har flyrejser det største CO2-aftryk.

Hvis du skal flyve (og lad os være ærlige – det kan være svært at krydse et hav eller et kontinent uden først at gå ombord på et fly), kan du overveje at reservere en direkte flyrejse og flyve på økonomiklassen.

Dette reducerer dit CO2-aftryk på to måder. For det første rejser du færre kilometer på en direkte flyrejse, og du mindsker også antallet af afgange og landinger, der kræver meget brændstof. For det andet reducerer du den plads, du optager på flyet, ved kun at tage på en flyrejse frem for flere.

Et sæde, som optager halvt så meget plads på flyet, har kun det halve CO2-aftryk.

Hvis du skal rejse en kortere strækning, kan det betale sig at kigge på togrejser. Som et eksempel kan vi kigge på ruten fra New York til Washington D.C. Flyrejsen tager lidt under halvanden time. Men når du medregner rejsetiden til lufthavnen samt tid til indtjekning, sikkerhedskontrol og rejsetid fra lufthavnen til centrum, kan du sagtens være på farten i fire timer eller mere, hvilket medfører en CO2-udledning på næsten 70 kg.

På den anden side tager togrejsen 3,5 timer fra centrum af New York til centrum af Washington D.C. og medfører kun en sjettedel af CO2-udledningen. Og så kan du endda læne dig tilbage og nyde udsigten.

I Europa, Asien og andre regioner med højhastighedstog er tidsforskellen mellem flyrejser og togrejser endnu mindre, samtidig med at den klimamæssige belastning fortsat løber op.

Det kan være fristende at leje en bil eller endda tage din egen, men det er ikke en god idé. At rejse alene i en bil har et større CO2-aftryk end en flyrejse på samme strækning. Hvis du rejser med en gruppe, kan klimabelastningen dog divideres med antallet af passagerer i bilen. Når fire personer rejser sammen i en bil, svarer CO2-udledningen nogenlunde til en togrejse. Du kan reducere CO2-udledningen med yderligere 20%, hvis du vælger en hybridbil.

Det er også værd at lægge mærke til energikilderne i de forskellige regioner. Et elektrisk tog i Frankrig, som primært kører på atomkraft, har et langt mindre CO2-aftryk end et tog i Polen, som primært kører på kul. Som tommelfingerregel er det værd at undersøge muligheden for togrejser, hvis din flyrejse er under to timer.

Når du er fremme

Du har stadig mulighed for at tage grønne valg, når du er ankommet til din destination. For hver 80 kilometer, du undgår at køre i en almindelig benzindrevet bil, sparer du 13 kg i CO2-udledning. Her er flere klimavenlige muligheder, når du er ankommet:

  • Vælg en hybrid- eller elbil. Uanset om du lejer din egen bil eller prajer en taxa (eller endda en tuk-tuk), udleder du mindre CO2, hvis du vælger en hybrid- eller en elbil som transportmiddel. Mange større byer har indført hybridtaxaer inden for de seneste årtier, så det er intet problem at praje en Prius i dag. I London introducerede London Electric Vehicle Company (LEVC) 2.500 elektriske taxaer i 2019, hvilket de anslår til at reducere CO2-udledningen i byen med 6.800 ton. Det er nemt at reservere en hybridbil hos Egencia, da du hurtigt kan filtrere dine muligheder for udlejningsbiler.
  • Benyt samkørsel. Samkørsel betyder, at du deler klimabelastningen med andre. Undersøg, hvilke selskaber der er populære på din destination (Uber og Lyft er f.eks. populære i Europa, mens Grab er populær i Sydøstasien), og opret en konto inden rejsen, så du er klar til at bestille transport ved ankomst.
  • Benyt offentlig transport. En god måde at reducere dit CO2-aftryk på er at vælge offentlig transport. Mange byer har omfattende systemer med metro, sporvogne, busser eller tog, som spreder CO2-aftrykket over flere muligheder og ofte kører på grøn energi. Derudover får du mulighed for at opleve byen på en anden måde, hvad enten du tager metroen i Paris, undergrundsbanen i London eller en sporvogn i New Orleans.
  • Tag cyklen eller løbehjulet. Hvis du rejser til en by med et rimelig kompakt centrum, kan det være en mulighed helt at se bort fra køretøjer og i stedet leje en cykel, elcykel eller et elektrisk løbehjul gennem et lokalt selskab. Slå din destination op på Google, og søg efter "bike share" for at se, om der findes nogen offentlige udbydere af bycykler med stationer i nærheden af dit overnatningssted (såsom Citi Bike i New York). Du kan også downloade Lime- eller Bird-appen for at se, om de tilbyder elektriske løbehjul på din destination. Husk på, at det er mest sikkert at køre med hjelm, når du benytter disse løsninger.
  • Tag turen til fods. Den allerbedste måde at reducere dit klimaaftryk på er ved at gå. Hvis du har møder på et hovedkvarter eller kundens hovedkontor, kan du vælge et hotel inden for gåafstand. Rejseansvarlige kan føje hyppigt besøgte destinationer til Egencias reservationsværktøj, så rejsende nemt kan søge efter overnatningssteder i nærheden. Når du er fremme, kan du bruge Google Maps til at finde vej. Du får motion, samtidig med at du virkelig kan opleve byen, frem for bare at drøne igennem trafikken.

Hvis du tænker over, hvordan du kan reducere dit CO2-aftryk under dine erhvervsrejser, er alternativ transport en god mulighed. Du bidrager til en renere luft, og uanset om du går, cykler eller tager toget, kan du også nyde landskabet undervejs. Og klimavenlige rejser handler ikke kun om transporten. Læs vores blogindlæg med 18 tips til klimavenlige erhvervsrejser for at finde ud af, hvad du ellers kan gøre for at rejse grønnere.

Se, hvad vi ellers gør for at hjælpe jer med at opnå grønnere erhvervsrejser.

Oplysninger om mængden af CO2-udledning og -udligning fra artiklerne "Climate change: Should you fly, drive or take the train?" og "The future of micromobility: Ridership and revenue after a crisis"

Var denne side nyttig?
0

Vil I gerne vide mere om erhvervsrejseløsninger og bæredygtighed?