Skip to main content

Best Practice Til En Bæredygtig Rejseløsning

Fem trin til bæredygtighed i jeres rejseløsning

5 min
Posted: 23 October 2020
Sustainability-blog-image.jpg

Af Wendy White, CMO Egencia

Efterhånden som folk overalt i verden begynder at gå mere op i, at fritidsrejser og erhvervsrejser skal være bæredygtige, kigger virksomheder efter måder at udvikle deres erhvervsrejseløsninger på for at efterleve medarbejdernes holdninger og nå egne mål for virksomhedens sociale ansvar.

Hvis ovenstående også er gældende for jeres virksomhed, er spørgsmålet måske, hvad næste skridt skal være? Hvordan kan jeres virksomhed begynde på arbejdet med aktivt at udnytte medarbejderkulturen, partnerskaber i branchen og CSR-tiltag til at udforme erhvervsrejseløsningen? Et godt sted at starte er ved at indgå et samarbejde med et erhvervsrejsebureau, der afspejler virksomhedens værdier.

Vi driver Egencia som en CO2-neutral virksomhed som en del af Expedia Group. Vi udligner hele vores virksomheds klimaaftryk gennem træplantning og vores støtte til bæredygtige turismetiltag. Vores egne udfordrende grønne mål er en stor drivkraft for os og hjælper os, når det gælder om at forstå og understøtte jeres.

Når samarbejdet med et erhvervsrejsebureau er på plads, kan I begynde at arbejde på at opbygge en mere bæredygtig rejseløsning. Sådan kan I gøre:

Fem trin til at opbygge en mere bæredygtig erhvervsrejseløsning

1. Forsøg ikke at klare det hele selv: Sammensæt et bæredygtighedsteam

En række mennesker på tværs af virksomheden har en andel – og sandsynligvis en interesse – i at opbygge en mere bæredygtig rejseløsning. Sørg for at invitere folk fra følgende afdelinger til at tage del i arbejdet: rejser, HR, sikkerhed, indkøb og kommunikation. Planlæg møder for at samarbejde om at fastlægge kortsigtede og langsigtede mål, og find ud af, hvordan I når dem.

2. Integrer bæredygtige rejser i jeres rejsepolitikker

Derefter kan I tilpasse jeres rejsepolitikker med hjælp fra bæredygtighedsteamet. Tænk hele tiden over jeres grønne mål, og spørg jer selv, om jeres nuværende rejsepolitikker formår at få jer tættere på at nå dem.

Kig på følgende områder i jeres rejseløsning

 • Generelle retningslinjer
  • Begræns antallet af rejsende pr. rejse for at reducere jeres CO2-aftryk, og opstil krav om flere møder pr. rejse for at hjælpe jeres rejsende til at få mest muligt ud af deres tid på farten
  • Begræns antallet af rejser pr. rejsende pr. måned
  • Tilskynd brugen af offentlig transport
  • Tilskynd brugen af e-billetter og apps for at spare på papiret
  • Bed jeres rejsende om at pakke en mindre kuffert for at reducere klimapåvirkningen
 • Transport og overnatning
  • Flyrejser: Tilskynd rejsende til at reservere direkte fly
  • Hotel: Føj brugerdefinerede placeringer og foretrukne hoteller til jeres reservationsværktøj
  • Togrejser: Bed rejsende om at overveje at rejse med tog frem for fly på korte rejser
  • Biludlejning: Tilskynd brugen af hybrid- eller elbiler

Hvis I allerede er kunde hos os, så glem ikke at markere ovenstående præferencer med mærkater på Egencias hjemmeside. På den måde kan I formidle virksomhedens rejsepolitikker og hjælpe jeres rejsende med at træffe mere bæredygtige valg.

3. Opbyg det rette udvalg af leverandører

Det rette udvalg af leverandører kan hjælpe jer med nemt at opnå virksomhedens klimamål. Det er vigtigt at spørge og blive klogere på, hvad jeres rejseleverandører gør for at understøtte bæredygtige rejser. Tænk derefter over, hvordan de kan være med til at påvirke eller forbedre jeres rejseløsnings egne bæredygtighedsmål.

Her er et par tips:

 • Samarbejd med Egencia Consulting-teamet om at skabe og implementere et bæredygtigt hoteludvalg
 • Udarbejd et pointgivningssystem for leverandører: Stil målrettede spørgsmål om bæredygtighed i jeres næste hoteludbud, eller anvend Dow Jones' indeks for bæredygtighed (DJSI) til at finde lokale transportmuligheder
 • Kortlæg jeres foretrukne flyselskaber, der ligger højt på DJSI-listen og i forhold til CO2-rapportering og -kompensation
 • Skift til tog og lokale transportmuligheder som sporvogn og metro
 • Vælg leverandører af biludlejning med hybrid- og elbiler

4. Fokuser på rapportering

Oversigten over CO2-udledning i Egencia Analytics Studio hjælper vores kunder med at holde øje med deres rejseløsnings klimaaftryk. Dataene i oversigten er nøglen til at forstå virksomhedens resultater og måle, hvor godt det går i forhold til bæredygtighed.

"Egencias oversigt over CO2-udledning fungerer fremragende for os. Den synliggør vores CO2-påvirkning, og hvilket klimaaftryk vi har som virksomhed. Den hjælper os med at forstå det, så vi også kan oplyse vores rejsende om det. Vi vil gerne informere rejsende om flyrejsers CO2-påvirkning, både på langdistance, Business Class, første klasse og økonomiklasse. Vi bliver nødt til allesammen at tage del i kampen mod klimaændringer, og oversigten giver os data, som vi kan bruge til at påvirke og ændre adfærd."

– Michael McSperrin, Global Head of Facilities and Support Services hos Alexander Mann Solutions.

Definer KPI'er for rejseløsningens rejsepolitikker, så I kan holde øje med jeres fremskridt

 • Rejsepolitik: Brug pointerne fra trin to ovenfor til at fastsætte specifikke, målelige mål, og beslut jer for, hvordan I vil afgøre, om det er lykkedes
 • Leverandører: Anvend trin tre ovenfor til at måle, om jeres rejsende ofte benytter sig af de bæredygtige leverandører, I har foreslået, er skiftet fra flyrejser til togrejser og vælger grønne biludlejningsfirmaer
 • Rejsendes trivsel: Medtag elementer som antal dage pr. rejse, antal natflyvninger og antal kilometer

5. Tilskynd bæredygtig adfærd hos rejsende og rejsebestillere

Informer jeres rejsende om ændringer i rejseløsningen, og hjælp dem til at blive klimaansvarlige rejsende. Glem ikke at bede om input og ideer fra medarbejderne til dette. Måske er der en engageret bæredygtighedskyndig i virksomheden, som I slet ikke kender til.

Følg disse tips:

 • Tilskynd ansvarligt forbrug, som for eksempel at undgå spild, anvende alternativer til plastik, genanvende og genbruge
 • Integrer og frem bæredygtige rejsepolitikker som en del af virksomhedskulturen
 • Hold øje med og beløn bæredygtige resultater

Sådan kommer I i gang

Med disse tips til at udarbejde mål og understøtte den rette adfærd bør I have nok oplysninger til at komme i gang med at opbygge en bæredygtig rejseløsning. Begynd med at sammensætte jeres grønne team for at få mest muligt ud af alles indsigt og ideer. Sørg derefter for at holde de forskellige samarbejdspartnere til ilden, for som Michael McSperrin siger: "Vi bliver nødt til allesammen at tage del i kampen mod klimaændringer."

Få mere at vide om Egencias CO2-dataplatform, og bliv klogere på sandheden bag en række almindelige misforståelser, hvad angår bæredygtige rejser, og hvordan I undgår dem.

Var denne side nyttig?
0

På udkig efter bedre erhvervsrejseløsninger? Kontakt vores team.